Arbeider tijdens werkzaamheden verongelukt

De 54-jarige Pedi Winiman is op donderdag 8 november tijdens werkzaamheden op de Oost-West verbinding ,ter hoogte van de Rikanaubrug in het district Marowijne, verongelukt.

De politie van het ressort Moengo deed na een telefonische melding dat een arbeider met een walsmachine in een goot was gevallen de locatie aan.

Bij aankomst werd het slachtoffer langs de weg aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakeld arts stelde de dood vast.

Onderzoek wees uit dat Pedi arbeider was van UCC en op de locatie was voor werkzaamheden. Hij bestuurde een walsmachine en was bezig langs de weg de greppels dicht te stampen waarin kabels waren gelegd. Pedi moet te dichtbij een verlaging zijn gekomen, waardoor de walsmachine omkantelde en in de langs de weglopende goot belandde. Pedi moet vermoedelijk uit de walsmachine zijn gesprongen, waardoor die op hem terechtkwam. Andere arbeiders die op dat moment voorbijkwamen schoten hem te hulp en bevrijdde hem van onder de machine. Uitwendig vertoonde zijn lichaam geen zichtbare letsels.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lijk van Pidi, door de politie, afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.