Arbeider tijdens werkzaamheden te water geraakt en verdronken

De 55-jarige arbeider Vinod Rooplall is op maandag 10 december tijdens werkzaamheden op de Nickerie rivier te water geraakt en vermoedelijk verdronken.
De politie van het ressort Nickerie werd door de werkgever ingeschakeld. Bij aankomst op de locatie is volgens verklaring van de werkgever gebleken dat hij zich met vijf arbeiders voor voorbereidingswerkzaamheden bevond op een ponton om deze de volgende dag weg te slepen naar Nieuw Nickerie.
Op een bepaald moment vroeg hij aan zijn arbeider Vinod om een trechter op de duwboot te gaan halen. Toen hij te lang op de trechter wachtte, stuurde hij een andere arbeiders om Vinod te gaan roepen.
De werkgever gaf verder aan dat hij en de overige arbeiders, op de ponton zijnde, iemand “hoihoi” hoorden roepen. Dat het op dat moment al donker was en dat zij een zoeklicht richtten in de richting vanwaar zij het geroep hoorden.
Dat van op een afstand van ongeveer 100 meters zij slechts het hoofd van Vinod boven het water zagen en dat hij met de sterke rivierstroming werd meegevoerd en op een gegeven moment in de diepte verdween.
Het vermoeden bestaat dat Vinod bij het springen vanaf de ponton naar de duwboot is uitgegleden en in het water terecht is gekomen. Een zoekactie leverde niet het gewenste resultaat op.
Het ontzielde lichaam van Vinod is op woensdag 12 december, ter hoogte van de laatste sluis op Groot Henarpolder, gesignaleerd en opgevist.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lijk ter begrafenis afgestaan aan de familie.
Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.