Arbeider houthandel tijdens werkzaamheden verongelukt

De 24-jarige Johannes Santos is op maandag 15 januari na een bedrijfsongeval te Django Passie in het district Marowijne overleden.

Het slachtoffer deed zwaar gewond in gezelschap van twee andere arbeiders het politiebureau Albina aan voor het doen van aangifte.

Onderzoek wees uit dat de drie arbeiders, werkzaam bij een houthandel, in de vroege ochtend over de Django Passie met een skidder reden. Daar het vrijwel donker was op de weg, zat Johannes op het dak van de skidder met een koplamp. Dit om de lichtbundels op dat weggetje voor de bestuurder te laten schijnen, zodat hij richting waarop zij reden kon volgen. Op een bepaald moment stribbelde de skidder, waardoor Johannes van het dak viel. Het achterwiel van de skidder reed over het hoofd van Johannes. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is met een visum voor medische behandeling per boot overgebracht naar St. Laurent. Later op die dag kreeg de politie de melding dat Johannes is komen te overlijden.

De bestuurder Seenanan werd voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij heengezonden. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.