Arbeider aangehouden ter zake diefstal groot geldbedrag van werkgever

Medewerkers van Recherche  Regio Midden (RRM) hebben op vrijdag 13 oktober 2023 de 38-jarige R.P. aangehouden ter zake diefstal.   

R.P. wordt ervan verdacht eerder in de maand oktober 2023 uit de auto van zijn werkgever een groot geldbedrag te hebben ontvreemd. De benadeelde deed van het strafbare feit aangifte bij de politie. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat R.P. een dag voor de diefstal samen met zijn werkgever in zijn voertuig zat, toen hij plotseling dat geld zag in de handschoenkoffer van de auto. In de avonduren, die zelfde dag, had hij samen met een collega de rug van zijn  werkgever gemasseerd en nam op een onbewaakt moment de sleutel van het voertuig weg. De volgende ochtend begaf R.P. zich naar het voertuig van zijn werkgever en nam het geld uit de handschoen kofferbak weg. Bij het verlaten van het erf werd hij door een neef van de werkgever betrapt en geconfronteerd met de gepleegde daad, maar de verdachte kon geen zinnig antwoord geven en vervolgde zijn weg. Later op die ochtend merkte de werkgever dat zijn voertuig niet op slot was, waardoor de neef hem vertelde over de verdachte handelingen die R.G. heeft gepleegd.

De verdachte arbeider werd opgespoord en op 13 oktober 2023 door de RRM aangehouden. Bij de voorgeleiding ontkende hij in eerste instantie het strafbare feit te hebben gepleegd, maar kwam later op zijn verklaring terug.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.P. door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.