App bericht aanhouding leden Team 16 niet afkomstig van Public Relations KPS

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname is op woensdag 11 januari geconfronteerd met een app-bericht waarin is opgenomen dat twee leden van Team 16 door de politie zijn aangehouden. Volgens het bericht hebben deze leden zich schuldig gemaakt aan diefstal via bankfraude. Zij zouden een volmondige bekentenis hebben afgelegd. Het zou eveneens niet zijn uitgesloten dat er meerdere personen zullen worden aangehouden.
In het bericht worden er volledige namen genoemd. Public Relations geeft de gemeenschap mee nimmer een publicatie van dit bericht te hebben gedaan. Elk bericht dat door deze afdeling wordt uitgegeven, verschijnt als eerst op de website van de politie www.politie.sr en op de facebook pagina van het Korps Politie Suriname met ondertiteling Overheidsinstantie. Indien een bericht is verschenen op een andere nieuwssite of via sociale media en niet terug te vinden is op de website dan wel de facebookpagina van de politie mag gevoeglijk door eenieder in de gemeenschap worden aangenomen dat het bericht niet afkomstig is van de politie. In andere gevallen geeft Public Relations indien nodig alleen een bevestiging over een nieuwsitem de politie rakende aan journalisten.
Vermeldenswaard is dat er nimmer met volledige namen wordt gewerkt in publicaties van de afdeling Public Relations KPS als het gaat om verdachten. In uitzonderlijke gevallen waarbij de opdracht door de procureur-generaal van Suriname is gegeven tot de opsporing van verdachten, worden alle bij de geboorte opgenomen namen met eventuele bijnamen gepubliceerd.
Het Korps Politie Suriname hoopt hiermee inzicht te hebben gegeven tot het verifiëren van informatie uit haar bronnen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.