ANRS voert controles uit op buschauffeurs die doen aan illegaal personenvervoer

De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) voert controles uit op bestuurders van autobusjes, die illegaal aan personenvervoer doen op de verschillende lijnbusroutes. De politie constateerde bij de controles ook nog dat de covid-19 maatregelen niet in acht worden genomen als het gaat om bijvoorbeeld de onderlinge afstand tussen de passagiers.

De chauffeurs van deze busjes zijn proces-verbaal aangezegd volgens het snelrecht model. Het vervoeren van personen tegen betaling zonder een bus vergunning is bij wet verboden. De boete hiervoor is gesteld op SRD 500,-. Er is verder ook geconstateerd dat veel van die autobusjes niet ter herkeuring zijn aangeboden, waarvoor de chauffeurs ook beboet zijn. Sommige chauffeurs hadden vonnissen op hun naam staan; uitgesproken door de verkeersrechter voor gepleegde verkeersovertredingen. Die chauffeurs kozen eieren voor hun geld door de openstaande boetes gelijk te betalen om te voorkomen in hechtenis genomen te worden.

Verkeersovertreders hebben de mogelijkheid hun boetes te gaan betalen op het kantoor van het ANRS ondergebracht op het politie bureau Latour. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 12.00 uur. Verkeersovertreders mogen het kantoor in kwestie ook aan doen om informatie in te winnen omtrent hun vonnis.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.