ANRS houdt autobestuurder snelrecht staande

Wetsdienaren van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname heeft binnen twee weken zes buschauffeurs staande gehouden. Het betreft chauffeurs die hun uitstaande boete, ondanks een uitgesproken vonnis hadden voldaan.
Het ANRS houdt zich bezig houdt met het registreren van kentekennummers van voertuigen waarvan de bestuurders de boete van hun eerder begane overtreding niet hebben betaald. Bij het niet betalen van de boete wordt het proces-verbaal behandeld via het snelrecht systeem. De rechter doet dan een uitspraak over de overtreding. Indien de overtreder niet verschijnt bij de zitting wordt het vonnis uitgevoerd door de wetsdienaren van de afdeling ANRS.
Bepaalde van de buschauffeurs hebben uitstaande boetes over het jaar 2013 direct betaald. Anderen moesten boetegelden voor vier overtredingen betalen, variërend over de periode 2013 tot en met heden.
De buschauffeurs zijn beboet voor het rijden op het verhoogd voetpad, het rijden op het rijwielpad, rijden op zodanige wijze alsook voor het niet stoppen bij de aangewezen bushalten.
De overtreder heeft bij het staande houden de keuze om de boete volgens het vonnis te betalen of de aangeven gevangenis straf uit te zitten. Door het betalen van de boetes hoefden de chauffeurs niet meer in de gevangenis.
Het betalen van de boetes via de afdeling ANRS kan ook met de pin pas geschieden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.