Alerte buurtbewoners houden vier jeugdigen ter zake inbraak op SOSIS terrein aan

De vier jeugdigen B.D. en B.K. beiden (15), M.J. (14) en B.I. (13) zijn op woensdag 15 november 2023 door alerte buurtbewoners staande gehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Flora.

Dit viertal wordt ervan verdacht zich eerder op die dag schuldig te hebben gemaakt aan een inbraak in een kantoor op het SOSIS terrein. De jeugdigen verschaften zich toegang tot het gebouw via de vliering aan de buitenzijde van een kantoorruimte, alwaar zij de koperen bedrading in de vliering hebben gesloopt. Zij werden daarbij op heterdaad betrapt en staande gehouden door alerte buurtbewoners.

De politie trof op één van de verdachten een rugtas aan, waarin er werktuigen zaten waarmee er inbraken worden gepleegd.

De vier jeugdige verdachten werden vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Gelet op hun jeugdige leeftijd zijn de vier inbraak verdachten ingesloten in het Jeugddoorgangshuis Opa Doeli en is het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.