Alerte buschauffeur houdt zaktelefoon dief aan

Een alerte buschauffeur heeft op woensdag 25 september Firoz K. aan de Zinniastraat aangehouden.
Deze verdachte rende een polikliniek uit nadat hij een mobiele telefoontoestel uit de tas van een patiënte weggenomen had. Firoz stopte vervolgens een lijnbus die op dat moment kwam aangereden. Hij stapte vervolgens in de bus met de zaktelefoon in zijn hand.
De buschauffeur herkende Firoz toen als de persoon die ongeveer twee maanden geleden een passagier, die in zijn lijnbus zat, wilde beroven van diens zaktelefoon. Aan de hand van Firoz zijn gedrag kreeg de buschauffeur sterk het vermoeden dat hij de zaktelefoon gestolen had die hij op dat moment in zijn bezit had.
De buschauffeur reed naar het politiebureau Flora, alwaar hij Firoz overdroeg aan de politie. Daartoe gevraagd verklaarde Firoz dat hij de zaktelefoon gevonden had. Met behulp van die telefoon gelukte het de politie om de rechtmatige eigenaar te achterhalen. Het bleek een vrouw te zijn. Zij gaf aan dat zij diezelfde woensdag in een polikliniek aan de Zinniastraat was, alwaar zij in een rij stond. Dat bij die gelegenheid een man achter haar stond. Voorts dat zij niet eens had opgemerkt dat haar zaktelefoon uit haar tas was gestolen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Firoz in verzekering gesteld voor diefstal. De benadeelde kon dezelfde dag weer over haar zaktelefoon beschikken.
Vermeldenswaard is dat bij een politioneel onderzoek op de polikliniek het personeel aan de politie verklaart heeft, dat ongeveer drie maanden geleden al een zaktelefoon gestolen was van een iemand die in de polikliniek aanwezig was. Voorts dat Firoz op die bewuste dag ook in de polikliniek was.
Firoz, K. zal flink aan de tand worden gevoeld omdat het vermoeden bestaat dat hij gericht is op het stelen van zaktelefoons.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.