Alain en Kenneth aangehouden voor diefstal met geweldpleging

Een manspersoon deed op zondag 23 april aangifte van diefstal middels geweldpleging tegen Alain A. en Kenneth M. op het politiebureau Latour. Volgens verklaring van de aangever beroofde dit duo, beide 30 jaar, hem onder bedreiging van een mes en een vuistvuurwapen van een geldsbedrag in Euro. Dat geld had de benadeelde in zijn broekzak.

De verdachten die bij de aangever bekend zijn, werden opgespoord en op dezelfde dag door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo aangehouden. Beiden ontkennen het strafbare feit te hebben gepleegd. Bij het verhoor heeft Alain aangegeven dat hij Kenneth op het adres heeft afgezet. De aangever Jonathan bevond zich op het zelfde adres. Er ontstond een woordenwisseling tussen de aangever Jonathan en Kenneth omtrent een telefoon. Deze mondde uit in een vechtpartij.

Kenneth heeft verklaard dat hij de telefoon van zijn vrouw als onderpand heeft afgestaan aan Jonathan. Hiervoor kreeg hij als tegenwaarde een geldsbedrag. Op het adres aangekomen bood hij de aangever het geldsbedrag aan met de bedoeling zijn telefoontoestel terug te krijgen. Jonathan weigerde zulks en ontstond de woordenwisseling die leidde tot de vechtpartij.

De aangever ontkent dit ten stelligste. Hij geeft aan dat het tweetal integendeel tot hetgeen zij beweren, het geldsbedrag dat hij in zijn zak had, onder bedreiging  heeft weggenomen.

Alain en Kenneth zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. De politie onderzoek deze zaak verder.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.