Akash blaast 1175 microgram per liter uitgeademde alcohollucht

De 43-jarige autobestuurder Akash G. is op maandag 7 maart door de politie van het ressort Leiding 9a opgebracht voor verhoor. Kort voor de aanhouding had de autobestuurder een aanrijding veroorzaakt waarbij hij is doorgereden. Na een tip te hebben gekregen dat het voertuig op een leegstaand perceel in het ressort was geparkeerd, deed de politie de plek aan voor onderzoek.

De autobestuurder is in het voertuig aangetroffen en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Akash is overgebracht naar het politiebureau. Bij de blaastest blies de dronkaard 1175 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane alcohol promillage is 220 microgram.

De politie kwam tot de ontdekking dat het rijbewijs van de autobestuurder in het jaar 2012 was ingevorderd. Het rijbewijs van toen vervallen en zou Akash eerst een rij-test moeten ondergaan om wederom in het bezit te komen van het rijbewijs. Hetgeen betekent de man op de bewuste dag aan het verkeer heeft deelgenomen terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Akash heeft nooit de rij-test gedaan.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.