Afwijzing vriendin brengt opheldering in verduisteringszaak

De politie van Santo Dorp heeft na aangifte Steve, C. op donderdag 22 oktober aangehouden ter zake bedreiging en vernieling. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat Steve geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft. Hij begon op een bepaald moment een liefdesrelatie met Sharmila, S. die hem toen onderdak had aangeboden.

Vanaf het begin van de relatie werd Sharmila stelselmatig door Steve mishandeld en bedreigd. Dit werd haar te veel en op maandag 19 oktober vroeg de vrouw Steve haar woning te verlaten. Hij bedreigde Sharmila met de dood en gaf aan dat wanneer ze het waagde naar de politie te stappen zij zou merken wat haar zal overkomen.

De vrouw sloot haar woning af en ging naar het werk. Zij werd ook op haar werkplek lastiggevallen door Steve en met de dood bedreigd. Uit angst dat de man zijn woorden in daden zou omzetten, ging Sharmila niet naar huis. Zij nam elders haar intrek.

Sharmila werd een middernacht opgebeld door iemand met de mededeling dat haar woning openstond en dat er een manspersoon in het huis was. Sharmila deed aangifte bij de politie van Santo Dorp toen zij erachter kwam dat Steve in haar woning was gegaan.  Steve werd door de politie opgespoord en aangehouden.

Aangezien de naam van Steve de politie bekend voorkwam, werd hem de vraag gesteld of hij ook zangvogels heeft, waarop hij als antwoord “ja” gaf. Hij werd gelijk geconfronteerd met een aangifte van verduistering,  die door een man was gedaan tegen hem, van een zangvogel.

De man liep in de maand oktober met zijn zangvogel voorbij de woning van Sharmila. Hij zag enkele vogels op het balkon en vroeg toen aan Steve of hij zijn vogel wilde kopen. Steve ging akkoord hiermee en nam de vogel, maar vroeg de man het geld op woensdag 14 oktober op te halen. De man kon op 14 oktober niet, maar ging op donderdag 15 oktober om het geld op te halen. Steve hield hem voor dat hij de vogel had doorverkocht aan iemand anders. Hij kon in de plaats van zijn vogel een ander zangvogel krijgen. De man weigerde dit. Hij wilde of het geld of zijn eigen zangvogel terug. Deze benadeelde deed toen aangifte bij de politie van Santodorp tegen Steve ter zake verduistering.

Hangende beide onderzoeken  is de verdachte na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.