Afgebrand vliegtuig aangetroffen te Kaaimangrasi in het district Para

De politie van het bureau Paranam kreeg op zaterdagmiddag 11 juli de melding dat een afgebrand vliegtuig was aangetroffen langs de weg in het gebied bekend als Kaaimangrasi. De politie van Paranam ging op onderzoek uit en trof inderdaad een afgebrand vliegtuig in het gebied aan. Niemand is ter plaatse aangetroffen. Op zondagmiddag 12 juli is een politie eenheid, bestaande uit onder andere leden van de Narcotica Brigade en de Forensische opsporing, naar de plek van het gebeurde gegaan voor onderzoek.

De resten van het vliegtuig zijn naast de weg, gedeeltelijk op de berm en in een kreek aangetroffen. Dat type vliegtuig  staat alom bekend als sportvliegtuig. Politie ervaring leert dat dit soort vliegtuigen vaak gebruikt worden om drugs vanuit het buitenland naar Suriname te smokkelen vandaar dat de Narcotica Brigade belast is met het verder onderzoek in deze zaak.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat het vliegtuig vermoedelijk tijdens het landen tegen een boom langs de weg aan kwam met het gevolg dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor. De landing moet daardoor zo heftig zijn geweest dat het neuswiel van het vliegtuig afbrak. Vervolgens kwam de vliegmachine langs de weg op de berm en gedeeltelijk in een kreek terecht.

Het is nog niet duidelijk of de vliegmachine in brand is gestoken of in brand is gevlogen. Op basis van de aangetroffen sporen kwamen de leden van de Forensische Opsporing tot de conclusie dat dit vliegtuigongeval recent was.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.