Afdeling Verkeer houdt bromfietscontrole; Lionsclub Paramaribo Noord schenkt vesten aan bromfietsers

De afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname en Lions Club Paramaribo Noord hebben op woensdag 25 januari, tijdens een verkeerscontrole aan de voet van de Wijdensboschbrug, vesten uitgereikt aan bromfietsers in het verkeer. Het initiatief is genomen door de twee instanties aangezien bromfietsers een kwetsbare groep is in het verkeer. Volgens de statistieken van het afgelopen jaar zijn van de 74 dodelijke verkeerslachtofferséén en dertig bromfietsers.
Met het verstrekken van de high visibility vesten aan bromfietsers wil de Lions een bijdrage leveren aan het accentueren van bromfietsers in het verkeer. De bromfietsers worden geadviseerd hun vesten op te doen bij het deelnemen aan het verkeer.
Tijdens deze acties ook de bescheiden van de bromfietsers gecontroleerd.
De Lions en de politie streven met dit initiatief ernaar toe het aantal verkeersslachtoffers onder bromfietsers te minimaliseren.
Het ligt in de bedoeling deze acties landelijk uit te voeren. Ook de districten zullen worden aangedaan. Dit jaar zal er meer aandacht worde tijd besteden aan deze groep.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.