Afdeling Trafficking in Person houdt illegalen en eigenaren van een nachtclub aan

Rechercheurs van de afdeling “Trafficking in Persons” (TIP) hebben in een gezamenlijke actie met andere afdeling van Bestrijding Zware Crimiminaliteit (BZC) in het ressort Albina 31 personen, van wie 3 mannen en 28 vrouwen, aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. De controle werkzaamheden hebben in het weekend van 29 op 30 juni plaatsgevonden.

Twee  mannen zijn van Chinese komaf en de derde is Dominicaan. De twee Chinezen zijn de eigenaar van een winkelzaak  en een nachtclub. De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel en  mensenhandel. De 28 vrouwen zijn commerciële sekswerkers van Dominicaanse komaf.

Van de 28 vrouwen zijn 12 in verzekering gesteld omdat zij illegaal in ons land vertoeven. De andere vrouwen zijn heengezonden nadat zij hun verblijfsdocumenten en paspoorten hebben overlegd waaruit blijkt dat zij via de legale weg Suriname zijn binnengekomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee eigenaren hangende het onderzoek in verzekering gesteld ter zake mensensmokkel en mensenhandel.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.