Afdeling Jeugdzaken houdt eerste Kick-off voorlichtingssessie voor ouders

De afdeling jeugdzaken in samenwerking met de buurtmanagers heeft op donderdag 1 februari 2024 een voorlichtingssessie gehouden voor ouders en talentvolle jonge atleten, in de vergaderzaal van het ministerie van Justitie & Politie.  Mevrouw Noëlle Verwey, die voorlichtingsmedewerker is bij de afdeling jeugdzaken, sprak de ouders toe van de atletiekgroep Consude Atleten 2023 onder leiding van Marvin Jadi en Jenny Cheuk A Lam.

Het doel van deze voorlichting was om meer in contact te komen met de ouders, verzorgers of begeleiders van jeugdigen. Als ouder is het van belang om na te gaan hoe jeugdigen zich opstellen, en hoe je het best daar op kan reageren. De laatste tijd worden de jeugdigen negatief besproken in de samenleving vanwege de vele vechtpartijen, gedrag en strafbare feiten die jongeren begaan. Het is de bedoeling dat ouders met deze sessie beter moeten letten op hun kinderen en hoe ze moeten handelen bij onenigheden. Ook wordt de nadruk gelegd op vaders om hun plaats te kennen in het leven van hun kinderen, door meer gesprekken met hen te voeren en na te gaan waarmee het kind zit en meer betrokkenheid te tonen in de opvoeding. Het is nog steeds de taak van de ouders om hun ouderschap serieuzer te nemen en daar te zijn voor hun kind, en deze de nodige liefde en aandacht te tonen. Dit was de kick-off voor het jaar onderleiding van de afdeling Jeugdzaken. Mevrouw Verwey doet van deze kant ook een oproep naar alle scholen, buurten, organisaties en instanties om dit samen te doen door de jeugd te helpen door middel van voorlichting en begeleiding. Dit project wordt met de verschillende afdelingen binnen het Korps Politie Suriname gedaan o.a de Buurt Managers en  Narcotica Brigade.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.