Afdeling Fraude neemt partij sigaretten en Vodka dranken in beslag

  De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft op vrijdag 16 december acht verdachten aangehouden bij een inval op twee adressen in het ressort Uitvlugt.

Na uitgewerkte informatie hebben de wetsdienaren van de afdeling Fraude en Kapitale Delicten de invallen gepleegd. Bij de inval zijn er in totaal 111 dozen sigaretten en 254 dozen alcoholische dranken van het merk Vodka in beslag genomen. De goederen zijn illegaal het land ingevoerd.

Van de acht verdachten zijn drie vermoedelijk hoofd verdachten. Het drietal,  R.K. (52), R.J. (42) en R.L.  zijn na afstemming met een lid van het Openbar Ministerie in verzekering gesteld. Eén van de in verzekering gestelde verdachte heeft een ruimte in zijn woning aangeboden om de goederen op te slaan. De andere vijf verdachten die arbeiders bleken te zijn, zijn na verhoor heengezonden.

De drie hoofdverdachten zijn op dinsdag 20 december voorgeleid voor een officier van justitie die besliste dat de zaak verder buitenproces zal worden afgehandeld.  

De overtreders kregen een fikse boete opgelegd. De sigaretten en de dranken zijn verbeurd verklaard.

De afdeling Fraude zal steeds toeslaan op locaties waar illegaal geïmporteerde goederen worden opgeslagen. Op deze manier wordt de staat voor miljoenen aan invoerrechten benadeeld door  smokkelaars.  

Ook degenen die hun woning als opslagruimte bieden, zullen bij een inval ter voorgeleiding bij een lid van het Openbaar Ministerie worden aangehouden.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.