Afdeling Fraude en Politie Centrum houden illegale wisselaars aan

Een gemengde politie eenheid, bestaande uit onder andere medewerkers van de afdeling Fraude en Economische Delicten, heeft op maandag 11 en woensdag 12 mei, met behulp van informaties vanuit de samenleving, opgetreden tegen illegale vreemde valuta opkopers en wisselaars.
Zo heeft de politie op maandag 11 mei opgetreden tegen de illegale vreemd geld opkopers: Clifford, L. (36), Feleroo, A. (24) en Emerzeer, B.(32). Deze mannen zijn aangehouden ter zake overtreding van de Wet Economische Delicten en de Wet Bedrijven en Beroepen. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn deze verdachten heengezonden, nadat zij bij proces-verbaal zijn verhoort.
Op woensdag 12 mei is de 43-jarige Radjkoemar, R. te Meerzorg aangehouden. Radjkoemar hield zich ook bezig met het illegaal opkopen van vreemd geld. Bij hem is een geldbedrag in Euro’s en in Surinaamse dollar aangetroffen en in beslag genomen. Deze strafzaak is buiten proces afgehandeld. Het vreemd geld is verbeurt verklaart en Radjkoemar heeft een fikse boete in Surinaamse dollar betaalt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.