Achtergrond aflossing leden Arrestatie Team

In verband met de herinrichting van de politieorganisatie is het werkgebied van het korps verdeeld in 4 regio’s, te weten:
• Regio Paramaribo
• Regio Midden
• Regio Oost
• Regio West
Elke regio beschikt over een aantal plaatselijke politie eenheden, recherche afdelingen en Regionale Bijstand Teams (R.B.T). Deze eenheid bestaat uit speciaal daarvoor opgeleide politieambtenaren, die de plaatselijke politie- en rechercheafdelingen bijstaan bij de opsporing en aanhouding van verdachten van ernstige misdrijven.

De medewerkers van de Regionale Bijstand Teams zijn gerekruteerd uit het Arrestatie Team (A.T.) en de opgeheven Anti Terreur Eenheid (A.T.E.) en Ondersteuning Team(O.T.). Enkele leden van het A.T. zijn in dat verband overgeplaatst naar deze nieuw gevormde Regionale Bijstand Team (R.B.T.). 

 
Het Korps Politie betreurt het ten zeerste dat in berichten in de media onterecht de indruk wordt gewekt dat leden van het A.T. vanwege tekortkomingen zijn overgeplaatst. De overplaatsingen hebben enkel te maken met het verhogen van de slagvaardigheid en professionaliteit van de aanpak van de zware criminaliteit. In dat verband zijn de Regionale Bijstand Teams opgericht en is het Arrestatie Team afgeslankt.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.