Acht jarig meisje omgekomen bij  een woningbrand

Het 8-jarig meisje C.B is bij een woningbrand in de vroege ochtend van zaterdag 21 oktober 2023 aan de Augustine Mandarijnstraat om het leven gekomen.

De politie van het bureau De Nieuwe Grond kreeg die ochtend omstreeks 00.49 uur, de melding van woningbrand op voornoemd adres, waarbij het 8-jarig meisje moest zijn omgekomen. De wetsdienaren deden het adres aan en bij aankomst bleek het te gaan om een in aanbouw zijnde stenen woning die aan de voorkant op het perceel staat en een houten woning achter op het erf. De woningen werden bewoond door een gezin bestaande uit een moeder, een vader en drie dochters. Ten tijde van de brand was de moeder R.B. alleen met haar drie dochters T.B. (12), C.B. (8) en A.B. thuis. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat T.B. omstreeks 21.00 uur n.m. samen met haar zusje C.B. in de houten woning bezig was honden eten te koken. Tegen  21.15 uur n.m. gingen zij naar bed en vergat T.B. het vuur onder de pot uit te doen. Op een bepaald moment werd ze wakker en zag dat de houtenwoning in vlammen stond. Zij rende naar haar moeder die op dat moment in de in aanbouw zijnde woning  met haar zusje A.B. lag te slapen, zonder medeneming van haar jongere zus C.B. Toen de moeder zich naar de houten woning begaf, stond die reeds in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer konden er slechts nablussingswerkzaamheden worden  verricht. De houten woning is geheel afgebrand en de stenen woning gedeeltelijk. Beide woningen waren op het elektriciteitsnet aangesloten. De moeder en haar twee andere dochters konden zich tijdig met brandletsels uit de woningen begeven. Tijdens de nablussingswerkzaamheden stuitte de brandweer op het verkoold lichaampje van het 8-jarig kindje. Het ontzielde lichaam van C.B. is in opdracht van het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Het is vooralsnog niet bekend of de woningen tegen brand zijn verzekerd. Het onderzoekt duurt voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.