Acht gewapende en gemaskerde mannen plegen beroving te Avobaka; verdachten voortvluchtig

Het 38-jarige vrouwelijke slachtoffer A.L. van Chinese afkomst heeft op maandag 23 oktober 2023 omstreeks 08.40 uur v.m. bij een gewapende beroving bij de 2e Chinese supermarkt op de Afobaka dam in het district Brokopondo een in- en uitschot verwonding aan haar rechterschouder opgelopen.


De politie van het bureau Brokopondo deed na melding ontvangen te hebben van de gewapende beroving de locatie aan voor onderzoek en constateerde dat het ging om 8 gewapende en gemaskerde mannen ging, die tijdens de beroving schoten hebben gelost, waarbij de winkelier A.L. geraakt is. Het slachtoffer werd per eigen gelegenheid vervoerd naar de Medische Zending van Brokopondo, waarna zij voor verdere medische behandeling is verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De buit is vooralsnog onbekend. Na de beroving hebben de verdachten een boot bij de aanmeersteiger weggenomen waarmee zij naar de richting van ‘Mama Ini’ zijn gevaren. Het vermoeden bestaat dat er ook omstanders zijn beroofd. Het achtal liet de boot op het eiland Kasjoe achter en zette hun vlucht verder in een andere boot die zij met geweld hebben weggenomen van de bootsman M.A.


Op voormelde politiebureau hebben een aantal personen zich aangemeld voor het doen van aangifte tegen deze groep verdachten. Ook de bestuurder van een Harrier die op zondag 22 oktober 2023 omstreeks 17.00 uur n.m. door deze groep van zijn vrijheid was beroofd, heeft zich op 23 oktober 2023 aangemeld bij de politie. Aan de opsporing en aanhouding van deze verdachten wordt er gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.