Aanvaring op de Surinamerivier, boothouder raakt te water en verdrinkt

Het lijk van de 51-jarige Abdoel-Setar Hoesenie is op zondag 24 maart omstreeks 06.49 uur door enkele vissers uit de Suriname rivier gehaald, die de politie van het ressort Meerzorg inschakelde.

De wetsdienaren kregen een telefonische melding dat een lijk van een manspersoon op de Suriname rivier nabij de oude veersteiger van Meerzorg was gesignaleerd. Het lijk werd opgevist en naar het plein langs de oever van Meerzorg gebracht.

Bij aankomst op de locatie, werd het ontzielde lichaam van Abdoelsataar aangetroffen. Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat het vermoedelijk om een aanvaring moet gaan. De overledene moet hoogstwaarschijnlijk tegen één van de oude pontons die gezonken zijn nabij de oude aanmeersteiger met zijn boot zijn gebotst. Zijn boot, korjaal model, moet daarbij zijn omgekanteld, waardoor hij te water raakte en verdronk.

Een eigenaar van een vissersboot en een arbeider die op 24 maart de rivier opgingen, merkten de omgekantelde boot op. Zij keerden de boot om en zagen het ontzielde lichaam, die zij herkende als dat van de bekende bootsman die de route Meerzorg – Paramaribo onderhield. Zij brachten het ontzielde lichaam naar de oever, waarna de politie en de familie in kennis werden gesteld. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De politie van het ressort Meerzorg en de Maritieme Politie zijn belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.