Aanvallende verdachte raakt gewond door politie kogel en overlijdt in ziekenhuis

De politie van Albina heeft op donderdag 22 september op de 33-jarige Patrick M. alias ‘Bot’ moeten schieten bij de aanhouding. Tegen Patrick zijn er vanaf de maand januari 2016 aangiften van seksueel misbruik en verkrachting gedaan door slachtoffers op de politiebureaus van Moengo en Albina.  Op de bewuste dag werd Patrick ook opgespoord voor diefstal van een kettingzaag.

Deze verdachte wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven door de zogenoemde ‘setigons’ rondom zijn woning te spannen. Een setigon is een gespannen jachtgeweer dat door derden ergens wordt geplaatst voor het jagen op wild. In dit geval waren de gespannen jachtgeweren bedoeld voor de wetsdienaren die zouden durven het erf op te gaan voor het opsporen of te wel aanhouden van Patrick. Bij een eerdere opsporing trapte één der wetsdienaren op het touw van één van de jachtgeweren. Gelukkig werd deze tijdig ontdekt, waardoor erger kon worden voorkomen.

De afgelopen week is door een benadeelde aangifte gedaan van diefstal van een kettingzaag van het merk STILL. Er werd toen afgesproken met getuigen om de politie gelijk in te schakelen, zodra de verdachte over straat zou worden gezien.

De politie deed op 22 september het adres aan waar Patrick gesignaleerd was. Bij het zien van de wetsdienaren pakte de verdachte een eind hout van ongeveer ander halve meter, waarmee hij op de politieambtenaren afging. Waarschuwingsschoten brachten Patrick niet op andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten. De verdachte werd geraakt in zijn zij dichtbij zijn heup.

Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De verdachte werd onder politiebewaking ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

In de vroege ochtend van vrijdag 23 september kwam hij te overlijden in het  ziekenhuis. Het ontzielde lichaam van de verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Intussen zijn vier van de jachtgeweren die hij spande rondom zijn woning in beslag genomen. De recherche van regio Oost onderzoekt deze zaak verder.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.