Aanrijding met drie doden en drie gewonden op de Oost-Westverbinding

Bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding op maandag 19 april tussen een Toyota Hiace en een Mitsubishi L 200 pick-up lieten de 55-jarige autobestuurder Jozef Pinas en zijn vrouw Marcelle Koosman (50) ter plaatse het leven.
De politie van het bureau Moengo kreeg op maandag 19 april omstreeks 19.09 uur van het Command Center de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee voertuigen en dat er sprake was van zware persoonlijke ongelukken.
Bij aankomst van de politie op de plek wees het onderzoek uit dat de bestuurder van de Toyota Hi-ace Jozef Pinas, met zijn bijrijder Marcelle en vier andere inzittenden, waaronder een baby over de Oost Westverbinding reden. Zij kwamen vanuit de richting van Moengo en gaande in die van Paramaribo. Ter hoogte van km 79 alwaar dat gebied vrij donker en onbewoond is, kwam hij tegen de pick-up aan die aan de linkerzijde van de weg stond geparkeerd. De 45-jarige Cedric Gemerts die naast het defect voertuig stond en bezig was in de motorkamer, werd door de slag enkele meters verder meegesleurd. Cedric liep schaafverwondingen op aan zijn rug en zitvlak.
Jozef en Marcelle raakten bekneld in het voertuig en vertoonden geen levensteken meer. Met behulp van de Brandweer werden de twee uit het voertuig gehaald. Een arts die ter plaatse kwam stelde de dood vast. De drie andere inzittenden klaagden van pijn over hun geheel lichaam en de baby liep geen letsels op. De drie mede inzittenden, de baby en Cedric werden voor medische hulp per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In de vroege ochtend van dinsdag 20 april kwam Cedric in de ziekeninrichting te overlijden.
De ontzielde lichamen van Jozef, Marcelle en Cedric zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Oost.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.