Aanrijding met dodelijk afloop aan de Kwattaweg

De 15-jarige bromfietser Jamal Zeegelaar is in de avond van woensdag 24 april aan de Noordwijkweg aangereden door een auto. De politie van het ressort Kwatta kreeg via het Command Center de melding van de aanrijding en deed de plek aan voor onderzoek.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat kort voor de aanrijding de 38-jarige autobestuurder S.D. met zijn voertuig reed over de Aqariusstraat komende vanuit de richting van de Soekhanstraat en reed naar de richting van de Debi Chiragalistraat, terwijl de bromfietser Jamal vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden.

Gekomen op de kruising gevormd door de Aquariusstraat en de Noordwijkweg, beschreef de autobestuurder een bocht naar rechts om de Noordwijkweg in te rijden. Bij die gelegenheid verleende hij geen voorrang aan het verkeer op de Noordwijkweg en reed de bromfietser aan. Jamal liep zware letsels op. Zowel de auto als de bromfiets zijn aanzienlijk beschadigd.

Het ambulance personeel dat ter plaatse arriveerde, gaf te kennen dat de bromfietser het leven reeds had gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De autobestuurder die onder invloed van alcohol bleek te verkeren, werd aan een ademanalyse test onderworpen. Hij blies 695 microgram alcohol per liter uitgeademd lucht, terwijl bij wet tot 220 microgram niet strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de dronkenautobestuurder is ingevorderd. Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.D. in verzekering gesteld.

Het ontzielde lichaam van de bromfietser is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Met het overlijden van Jamal staat de verkeersbarometer landelijk op 25.

Noot: Ouders en of verzorgers let u erop dat uw kinderen geen rij- en of voertuigen besturen alvorens zij de leeftijd daartoe hebben bereikt. Indien zij de leeftijd hebben bereikt, moeten zij eerst de nodige rijlessen hebben gevolgd. Om een bromfiets te besturen dient men 16 jaar of ouder te zijn en autobestuurders de leeftijd van 18 jaar en ouder. Na de rijlessen met goed gevolg te hebben doorlopen krijgen de bromfietsers een bromfietscertificaat en de autobestuurders rijbewijs. Blijft u uw kroost op de gevolgen van onverantwoord handelen wijzen, zodat u geen schuldgevoelens krijgt als een ongeval zich voordoet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.