Aanhouding verdachte van diefstal en bedreiging resulteert in domino effect

De politie van Uitvlugt heeft in de avond van donderdag 13 april de 52-jarige Henry E. aangehouden voor diefstal en bedreiging. Tijdens het verhoor is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie besloten hem heen te zenden.
Een politieambtenaar die op vrijdag 14 april op het werk kwam en vernam dat de verdachte mocht worden heengezonden, kwam op de proppen met andere strafbare feiten tegen deze verdachte. Hij wordt gezocht in verband met twee laptop diefstallen. Volgens verklaring van de aangevers heeft hij zich schuldig gemaakt aan deze diefstallen op twee afzonderlijke onderwijsinstellingen.
Zij verklaarden dat Henry de locaties bezocht en aangaf dat hij op zoek was naar een student of een docent en viel daardoor niet op.
Henry werd weer aangehouden en voorgeleid. Hij bekende de diefstallen te hebben gepleegd. Eén van de laptops heeft hij verkocht aan ene Glenn M. voor SRD 200. De heler is op zaterdag 15 april opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft hij aangegeven dat de laptop aan hem is afgestaan ter reparatie. Ook heeft hij SRD 200 aan Henry geleend. Dit bedrag zou hij samen met zijn maakloon terugkrijgen bij het ophalen van de laptop.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Henry gratis loge geboden in het cellenhuis.
Na de laptop te hebben afgestaan aan de politie is Glenn heengezonden. De rechtmatige eigenaar kon weer over zijn goed beschikken.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.