Aanhouding van bendeleiders brengt oplossing in tiental inbraken

Het slachtoffer Jamal deed op vrijdag 3 juni aangifte van beroving tegen drie manspersonen.

Volgens verklaring van het slachtoffer is hij iemand die valt op hetzelfde geslacht. Hij heeft een relatie met een neefje van de verdachte K. De familie van K. kwam  dit te weten en beraamde een plan om met hem af te rekenen. Jamal is ondernemer en bestelt goederen uit het buitenland voor klanten.

De daders moeten van die gelegenheid gebruikt hebben gemaakt om een afspraak met hem te maken voor een bestelling. Op de afgesproken plaats aangekomen werd hij beroofd en mishandeld.                                                                

Bij aankomst van de ingeschakelde politie werden K. en W. aangehouden. Bij het zien van de politie rende W. zijn woning binnen, achtervolgd door de politiemannen. De vrouw van W. die militair is, haalde haar dienstvuistvuurwapen tevoorschijn. Zonder verder verzet is W. aangehouden.  Het wapen van de vrouw is in beslag genomen en afgestaan aan de Militaire Politie.

  1. en W. zijn overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding hebben zij bekend het slachtoffer te hebben beroofd en mishandeld. Verder bekenden zij ook nog zich schuldig te hebben gemaakt aan een vijftal inbraken op verschillende adressen in Commewijne. Op hun aanwijzingen zijn er op hun woonadressen een groot aantal buitgemaakte goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Hangende het verdere onderzoek zijn K. en W. na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten.

De recherche van Regio Oost heeft tijdens onderzoek aan de hand van de vele inbraken die de afgelopen periode gepleegd zijn te Commewijne drie bendes in beeld gebracht.

  1. alias “Lokasie”, L., K. en W. zijn allen leiders van de drie bende. Al deze kopstukken zijn dus aangehouden. Door deze aanhoudingen zijn een tiental inbraken in Commewijne opgelost. Aan de opsporing van de overige bende leden wordt met voortvarendheid gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.