Aangereden bromfietser overlijdt na bijkans twee weken in het ziekenhuis

De 55-jarige bromfietser Clifton Blijd is op woensdag 1 september op de afdeling Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) komen te overlijden.

Clifton kwam op donderdag 19 augustus aan de Marowijnestraat ter hoogte van de Ramboetangstraat met zijn bromfiets op het wegdek te vallen en werd hierna door de 38-jarige autobestuurder Earl K. aangereden.

Na de melding van het Command Center begaf de politie van het bureau Flora zich voor onderzoek naar de locatie. Aldaar troffen de wetsdienaren de bromfietser die niet aanspreekbaar was op het wegdek aan. Met de ambulance werd het verkeersslachtoffer naar de Spoed Eisende Hulp van het AZP afgevoerd. Clifton werd ter verpleging op de afdeling ICU van de ziekeninrichting opgenomen.

Het politioneel onderzoek wees uit dat de 38-jarige autobestuurder Earl K. over de Marowijnestraat reed, gaande in de richting van de Mattonshooplaan. De 55-jarige bromfietser reed in de tegen gestelde richting. Volgens verklaringen van getuigen week Clifton ter hoogte van de Ramboetang- en de Marowijnestraat uit voor enkele kuilen op het wegdek. Bij die gelegenheid viel hij met zijn bromfiets en kwam op de rechter rijhelft van het wegdek terecht. De autobestuurder Earl haalde op dat moment een ander voertuig in en reed de bromfietser die op de weg lag aan.

Het rijbewijs van de autobestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Clifton is in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het onderzoek van deze aanrijding.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.