Aangehouden verdachte poging diefstal middels braak eveneens betrokken in eerdere inbraak zaak; kompaan of kompanen voortvluchtig

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft op zaterdag 30 maart 2024 de inbraakverdachte R.V. (27) aan de Zirkoonstraat aangehouden.

De wetsdienaren deden na  melding van een poging tot inbraak bij een cellshop aan de Zirkoonstraat, de locatie aan voor onderzoek. Daarbij constateerde de politie dat enkele daders via het dak hadden gepoogd in te breken in de cellshop. De verdachten sloegen op een bepaald moment op de vlucht, maar het gelukte de politieambtenaren R.V. in de boeien te slaan. Verder werd in de omgeving een rugtas met breekwerktuigen aangetroffen en inbeslag genomen.

Tijdens het verder onderzoek is gebleken dat twee gemaskerde manspersonen op zondag 24 maart 2024 eveneens via het dak hadden ingebroken in een andere cellshop aan de Mangolaan. Hun buit bestond uit ongeveer 200 mobiele telefoontoestellen en andere goederen. De benadeelde N. deed van deze diefstal aangifte bij de politie en op de veiliggestelde camerabeelden van die inbraak is te zien dat één van de verdachten een tatoeage heeft die overeenkomt met dat van de aangehouden verdachte R.V. Daarnaast heeft de aangever N., de rugtas waarin de breekwerktuigen zaten,  herkend als te zijn de tas van zijn arbeider R.V. Bij een ingesteld onderzoek in de woning van R.V. is er een tablet aangetroffen, die de benadeelde N. positief heeft herkend als de zijne. Samen met de inbeslag genomen goederen werd de verdachte R.V. ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.V. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan en of kompanen wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.