Politie achterhaalt verduisterde Toyota Hi-Lux voertuigen na intensief speurwerk

De unit strafzaken van het politiebureau Nieuwe Haven heeft op dinsdag 24 september 2024 in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Recherche van Nieuw Nickerie, na intensief speurwerk uit verkregen informatie van onder andere het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), twee voertuigen van het merk Toyota Hi-Lux weten te achterhalen. Van deze voertuigen was door twee verschillende autoverhuurbedrijven aangifte gedaan ter zake verduistering.

De voertuigen waren door een manspersoon gehuurd bij twee autoverhuurbedrijven. Na de huur periode zijn de voertuigen vermoedelijk met behulp van derden naar het district Nickerie gereden. Blijkens verkregen informatie zouden deze twee voertuigen vervolgens worden gesmokkeld naar het buurland Guyana om daar met valselijk opgemaakte documenten doorverkocht te worden.

Nadat de verkregen informatie werd uitgewerkt, gelukte het de politie van de afdeling recherche Nickerie een adres te Waldeck aan te doen, alwaar de twee voertuigen verscholen achter een loods werden aangetroffen. De ter plaatse aangetroffen bewoner werd aangehouden. Op zijn aanwijzing werden vervolgens door het team van de Unit Strafzaken van Nieuwe Haven, die voor onderzoek naar het district Nickerie was getogen, de kentekenplaten in een goot langs de weg aangetroffen, alwaar hij ze had weggedaan. Deze verdachte werd vervolgens voorgeleid bij een Hulpofficier van Justitie, die na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering is gesteld. Hij werd samen met de twee voertuigen overgebracht naar Paramaribo voor verder onderzoek. Eerder was in deze zaak de huurder van de voertuigen aangehouden en eveneens in verzekeringgesteld.

De unit strafzaken van het bureau Nieuwe Haven is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.