Verdachte die zich in vliering verschool door omstanders mishandeld; vanuit cellenhuis overgebracht naar SEH

De 27-jarige verdachte W.O. is in de late avond van zondag 6 december vanuit het cellenhuis met hevige hoofdpijn en lichaamspijnen overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Een bewoner van een pand aan de Nieuw Weergevondenweg kwam op zaterdag 5 december om 20.00 uur in de avond met zijn gezin thuis aan. Tot zijn verbazing zag hij dat een deur van zijn woning die hij goed had afgesloten, openstond. Hij liep naar binnen en zag dat zijn slaapkamer overhoop was gehaald. In de keuken ontdekte hij dat het plafond van de vliering was open geforceerd. Hij sloeg alarm, waardoor buurtbewoners en andere omstanders hem te hulp schoten.

De vliering werd doorzocht en trof men W.O. in de vliering aan. De verdachte werd uit de vliering gehaald, waarna hij door omstanders naar buiten werd gesleurd en vervolgens mishandeld.

Bij aankomst van de politie van het bureau Latour ging de verdachte W.O. tekeer bij de aanhouding en wenste geen medische behandeling. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij eveneens met de aanwezige politieambtenaren te keer ging. De verdachte verklaarde vervolgens dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan diefstal, maar dat hij het adres had aangedaan om een vrouw die daar woonachtig is een bezoek te brengen. Echter is W.O. niet bekend bij de familie die daar woont.
Verder onderzoek wees uit dat deze verdachte een maand terug ook was ingesloten op het politiebureau Nieuwe Haven voor hetzelfde soort gepleegde strafbare feit.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is W.O. in verzekering gesteld. De verdachte klaagde echter op 6 december van hevige hoofdpijn en lichaamspijnen. Met het dienstvoertuig werd hij voor medische hulp afgevoerd naar de SEH, alwaar hij ter verpleging onder politiebewaking in de ziekeninrichting is opgenomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.