Bestuurder wiens rijbewijs is ingevorderd bij dodelijke aanrijding aangehouden door ANRS

Leden van het Algemene Nummer Registratie Systeem (ANRS) voerden op maandag 15 januari een reguliere wegcontrole uit, waarbij werd nagegaan of er bestuurders van voertuigen verkeersvonissen op hun naam hebben.

Tijdens deze controle aan de Conrantijnstraat werd een buschauffeur tot stoppen gesommeerd. Bij navraag naar zijn bescheiden kon hij zijn rijbewijs niet tonen. Hij gaf door dat hij zijn rijbewijs op zijn woonadres was vergeten.  Zijn verklaring werd door zijn vader bevestigd die zich ook op het controle adres had begeven.

Bij een ingesteld onderzoek is gebleken dat er een lopend proces gaande is tegen bedoelde buschauffeur die enkele maanden geleden betrokken was bij een aanrijding met dodelijk afloop. Daarbij is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook bleek hij een verkeersvonnis op zijn naam te hebben.

De bestuurder gaf toen de boete dat hij volgens het vonnis moest te betalen, niet te kunnen voldoen. Hij is direct in hechtenis genomen.

Hangende het verdere proces is hij in verzekering gesteld in één van de cellenhuizen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.