Alerte buurtbewoners verhinderen lichtaggregaat dief weg te rijden

De politie van Lelydorp kreeg op dinsdag 5 december om 04.20 uur een telefonische melding dat een verdachte door buurtbewoners van de Sumatraweg is aangehouden. De man had een licht aggregaat bij een woning weggenomen.

Ter plaatse trof de politie de 28-jarige Maikel F. aan op een terrein. Volgens verklaring van de buurtbewoners vertoeft de eigenaar van de woning in het buitenland. De alerte buren zagen op een bepaald moment een vreemde voertuig op het erf en namen poolshoogte. Zij zagen dat een onbekende manspersoon bezig was iets in te laden. De buurtbewoners deden de poort op slot om de verdachte te verhinderen weg te rijden en schakelde de politie in.

De verdachte gaf toe dat hij de lichtaggregaat zonder toestemming had ingeladen om er mee weg te rijden.

Het gewicht van de aggregaat en de aangetroffen sporen doet bij de wetsdienaren het vermoeden rijzen dat de verdachte  niet alleen ter plaatse was. Bij een onderzoek in het voertuig zijn er      579 mm scherpe patronen gevonden. De lichtaggregaat en de scherpe patronen zijn in beslag genomen.

Maikel is overgebracht naar het politie bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

De politie van Lelydorp onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.