7 jarige weet uit handen van kinderlokker te blijven

De moeder van de jongen deed op woensdag 27 april aangifte op het politie bureau Geyersvlijt. Volgens haar verklaring werd haar zoon gisteren na school geroepen door een manspersoon die gezeten was in een donkergelakte voertuig met donker getinte ruiten. Hij hield daarbij een zak met lekkernijen in zijn hand en probeerde zo de scholier naar zijn auto te lokken.  

De jongen die een goede opvoeding van zijn ouders heeft genoten, ging niet in op het aanbod. Hij rende weg en ging met de schoolbus naar huis.  

Bij aankomst thuis vertelde hij zijn ouders het gebeurde, waarna de moeder besloot aangifte te doen bij de politie.  

De politie doet hierbij een beroep op de ouders en of verzorgers hun kinderen te allen tijde bij herhaling erop te wijzen niet met vreemden mee te gaan en niets van vreemden aan te nemen.

Aan de kinderen moet ook worden meegegeven dat zij zowel voor als na de school moeten op letten of vreemden zich niet verdacht ophouden in de directe omgeving van de school.

Indien de kinderlokker toch over zou gaan de kinderen vast te grijpen, moeten zij hard om hulp roepen. Leer de kinderen dat zij flink moeten tegenstribbelen, dus bijten, trappen en schoppen om zichzelf vrij te kunnen krijgen.

Laten wij met zijn allen onze kinderen beschermen tegen kwaadwilligen.

Deelt u dit bericht zoveel als mogelijk.

Veiligheid een zaak van u en de politie!

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.