60-jarige klusjesman overgoten met heet water; verdachte ingesloten

De 35-jarige Benito I. is in de eerste week van november aangehouden door de politie van bureau Flora voor mishandeling. De man heeft op woensdag 30 oktober de 60-jarige klusjesman Lucien met heet water overgoten tijdens een ruzie.
De klusjesman die volgens zijn moeder een patient is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) deed de woning van Benito op de bewuste dag aan voor het zoekn naar een werk. In plaats van het bieden van werkzaamheden aan de klusjesman pakte de buurman de bol en de frisdrank die Lucien in zijn handen had af. Lucien vroeg weer naar zijn bol en drank, maar kreeg die niet terug.
Benito liep zijn woning binnen en kwam kort daarna terug met een waterkoker en goot heet water op Lucien. Ondanks de klusjesman wegrende, ging de buurman hem achterna en gooide meer water op hem. Enkele dagen later vertelde de klusjesman het verhaal aan een jongere broer die op bezoek kwam. Deze jongere broer confronteerde de moeder met het gebeurde en adviseerde haar om alsnog aangifte te doen tegen de buurman Benito.
Lucien werd verwezen naar een arts voor medische behandeling, waarbij door de behandelende arts is vastgesteld dat het slachtoffer 2e graad brandverwondingen heeft opgelopen. De verdachte werd op dezelfde dag van de aangifte opgespoord en aangehouden. Hij verklaart dat hij het strafbare feit niet met opzet heeft gepleegd. Hij zou thee maken en een ander deel van het water zou hij op een mierennest gooien, toen Lucien per ongeluk met hem botste.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.