52-jarige inbreker door eigenaar betrapt

De 52- jarige Ronny E. is door de politie aangehouden na een inbraak te hebben gepleegd aan de Benjaminstraat op maandag 18 april. Volgens het voorlopige onderzoek vertrok de eigenaar van de woning tegen zes uur in de vooravond uit huis. Hij zag Ronny nog op zijn fiets aan de Benjaminstraat rijden dichtbij zijn woning,  maar schonk geen aandacht aan hem.

Toen de eigenaar na een kwartier weer thuis arriveerde zag hij Ronny op zijn terrein met in zijn bezit een grote zwarte tas. Hij vroeg aan hem wat hij op het erf deed, waarop Ronny hem antwoordde dat hij iets was gaan doen. Ronny liep het erf af .

De eigenaar die de zaak niet vertrouwde  liep naar de achterzijde van de woning vanwaar hij Ronny zag komen. Hij ontdekte toen dat een raam was geforceerd en dat er was ingebroken.

Terwijl hij om hulp riep rende hij Ronny achterna die inmiddels op de fiets was gesprongen. Twee wetsdienaren passeerden op dat momenten in een politievoertuig. Zij reageerden op het hulpgeroep van de man en kwamen gelijk in actie.

Ronny gooide zichzelf bij het zien van de politie op de grond. Hij keerde de tas die hij bij zich had onderste boven en schonk de gestolen goederen uit de tas.

Ook scheurde hij een witte plastiekenzak open en strooide daaruit een spul dat bij nader onderzoek Marihuana bleek te zijn. De verdachte probeerde zo de marihuana weg te maken.

Ronny ontkende bij zijn aanhouding iets af te weten van de  inbraak. Hij gaf aan de spullen voor een zekere Dogla en Gilly te moeten sjouwen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de inbreker in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.