44-jarige arbeider te Antonio de Branco overleden

Rechercheurs van afdeling Kapitale Delicten kregen op dinsdagmiddag 13 juli door tussenkomst van de Recherche van regio Oost de melding, dat de 44-jarige arbeider Rovaldo Silva door opgelopen schotverwondingen was komen te overlijden. Het slachtoffer was te werk gesteld op een goudconcessie gebied bij Antonio de Branco in het Lawagebied te Sipaliwini.
Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat vier zwaar gewapende manspersonen naar het gebied waren getogen voor het plegen van diefstal middels geweld. Op een gegeven moment ontstond er een schotenwisseling tussen de oplettende militairen die ter plaatse zijn gestationeerd voor werkzaamheden en de vier gewapende verdachten. Bij die gelegenheid werd er op de arbeider Rovaldo geschoten. Het slachtoffer werd daarbij in beide knieën geraakt en is ten gevolge van veel bloed verlies ter plaatse overleden. Na de schotenwisseling vluchtten de vier gewapende mannen het bos in.
Het ontzielde lichaam van Rovaldo is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek van deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.