3e verkeersdode in het district Brokopondo

De 63-jarige voetganger Kamesie, Saakie is op zondag 20 januari door een pick-up aangereden.

De politie van het ressort Brokopondo kreeg telefonisch de melding dat aan de Afobakkaweg een aanrijding had plaatsgevonden en dat er sprake was van een dode.

Bij aankomst op de locatie werd het slachtoffer op het wegdek aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Inmiddels had de 34-jarige pick-up bestuurder, die na de aanrijding was doorgereden, zich aangemeld bij de politie te Klaaskreek.

Hij verklaarde aan de politie dat hij met zijn pick-up over de Afobakkaweg reed. Hij kwam vanuit de richting van Paranam gaande in de richting van Afobakka. Dat hij plotseling iemand de weg op zag komen lopen. Dat hij op dat moment niet meer kon afremmen met het gevolg dat hij die voetganger aan reed. Uit vrees stopte hij niet maar reed door en meldde zich bij de controle post te Klaaskreek aan.

De pick-up bestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van de politie Regio Midden. Het ontzielde lichaam van Kamesie, Saakie is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De verkeersbarometer staat met het overlijden van deze voetganger landelijk op 3.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.