38 buschauffeurs beboet en lijnbus vergunningen ingetrokken

De politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) op maandagochtend 15 juli verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs.

Daarbij zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder ander rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten.

Er zijn 25 lijnbus vergunningen ingetrokken, omdat de vergunningsvoorwaarden niet werden nageleefd. Dertien buschauffeurs bestuurden de lijnbussen zonder een lijnbus vergunning en één buschauffeur reed met een vervalst chauffeur kaart.

De politie doet een dringend beroep op alle lijnbushouders om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs, en erop toezien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. De politie zal maatregelen blijven treffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.                      

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.