3 verdachten aangehouden en opgesloten; 1 verdachte is neergeschoten

De 24-jarige Gigon B. alias “Bhagi”  is op maandag 20 juli aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en rechercheurs van de afdeling Regio Midden. Gigon werd sedert   22 mei van dit lopend jaar opgespoord. Hij wordt verdacht van diefstal door middel van geweldpleging. Dit strafbaar feit is gepleegd op een woonadres in het ressort Santo Dorp. Daarbij zijn huisbewoners mishandelt en is een auto buit gemaakt. Het voertuig is naderhand terug gevonden.

Bij het zien van de politie rende Gigon weg en negeerde meermalen het bevel om te blijven staan en zich over te geven. Nadat Gigon ook waarschuwingsschoten negeerde werd gericht op hem geschoten. Hij werd daarbij geraakt in zijn linker bovenbeen. Gigon is onder politie bewaking opgenomen in een ziekenhuis en is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
In het verlengde van de aanhouding van Gigon heeft de politie nog twee andere verdachten opgespoord en aangehouden namelijk de 27-jarige  Hesdy, A. en de 20- jarige Ivanildo, M.  alias “Ivi’ Zij reden rond in de gestolen auto. Zij verklaren niets af te weten van de gewelddadige diefstal. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Hesdy en Ivanildo ook in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.