29-jarige man aangehouden voor mensensmokkel

handboeien

De 29-jarige Fu H. is op woensdag 26 januari aangehouden ter zake mensensmokkel.
Leden van afdeling Trafficking in Persons (TIP) bijgestaan door het Arrestatie Team (AT) van de politie pleegde in de late middag van 26 januari een inval op een adres in Paramaribo Noord. Bij deze actie zijn er drie vreemdelingen in de woning aangetroffen. Het drietal werd voor verhoor afgevoerd naar de afdeling TIP. Naderhand meldden nog drie vrouwen zich op de afdeling aan. Uit het onderzoek is gebleken dat al deze vrouwelijke vreemdelingen via illegale wegen het land zijn binnengekomen.
De politie kreeg informatie dat er op dat adres vrouwen werden opgehouden die in de sekshandel actief zijn. Verder dat deze vrouwen vreemdelingen zijn die onder leiding van de verdachte Fu hun werkzaamheden verrichtten, nadat hij had gezorgd voor cliënten van het mannelijk geslacht.
De verdachte heeft tijdens zijn verhoor toegegeven verdiensten te halen uit de seks werkzaamheden van deze vreemdelingen. De helft van het verdiend bedrag moest aan hem worden afgestaan.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de 29-jarige verdachte ter zake mensensmokkel in verzekering gesteld. Aan de vreemdelingen werd het aanmeldplicht opgelegd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.