23-jarige nep-politie aangehouden

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op maandag 11 januari de 23-jarige Babel, A. op het Flora – A project opgespoord en aangehouden.

Het slachtoffer die op dezelfde dag aangifte deed, verklaarde dat de verdachte in kwestie zich voordeed als te zijn een politieman. Middels sirene en een meertonige hoorn die  Babel aan zijn voertuig had bevestigd, sommeerde hij de aangever op zaterdag 9 januari aan de Indira Ghandiweg zijn voertuig tot stilstand te brengen.

De autobestuurder gaf gevolg hieraan waarna Babel, de man het bevel gaf zijn handen omhoog te houden en te dansen. Na dit ontoelaatbaar gedrag van de verdachte die vergezeld was van drie andere manspersonen, reden zij met een hoge snelheid weg.

Op grond van de aangifte werd de informatie uitgewerkt en werd Babel in beeld gebracht. Bij de aanhouding is op Babel een gas buks aangetroffen en in beslag genomen. Het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd, is in beslag genomen.

Bij de voorgeleiding hield Babel de politie voor dat hij lollig wilde doen. Verder verklaarde de verdachte dat hij de sirene en hoorn bij een winkel heeft gekocht. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Zijn drie kompanen zijn voortvluchtig.

De politie roept personen die op dezelfde wijze bejegend zijn geworden op, zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die belast is met deze zaak. Deze afdeling is te bereiken op de telefoonnummers 58200 / 582050.

De politie heeft in een persbericht van 10 december 2020 aangegeven dat zij zal optreden tegen verkeersdeelnemers die onbevoegd gebruik maken van sirenes of meer tonige hoorns. Dit omdat de overtreders de vrijheid en de veiligheid van het verkeer zonder noodzaak belemmeren of de veiligheid op de weg in gevaar brengen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.