Overvaller dood aangetroffen te Mama Ndjuka; kompanen voortvluchtig.

 • De recherche van Regio Oost heeft op maandag 4 maart het lijk van de 38-jarige Raoul, Lansoe alias Oela op de weg te ‘’Mama Ndjuka’’ aangetroffen met schotverwondingen.
  Drie slachtoffers, die zich op maandag 4 maart op het vliegveld te Gakaba bevonden, schakelden manschappen van recherche Oost in omdat zij in de vroege ochtend van diezelfde dag te ‘’Mama Ndjuka’’ beschoten waren door een groep struikrovers.
  Dit recherche team deed de locatie aan en onderzoek wees uit dat een ondernemer en twee beveiligingsmedewerkers vanuit hun kamp te “Mama Ndjuka” op een ATV reden naar een aanmeersteiger, waar zij met de boot naar ‘’Gakaba’’ wilden varen om met het vliegtuig post te verzenden naar Paramaribo.
  Toen de ondernemer en zijn beveiligers het aanmeersteiger dichtbij genaderd waren kwam er plotseling vanuit het aangrenzend bos een groep met vuurwapens gewapende mannen tevoorschijn, die op de ondernemer en de beveiligers begonnen te schieten.
  De ondernemer en zijn beveiligers beantwoordden het vuur met hun eigen vuurwapens waardoor er een schotenwisseling ontstond. Op een bepaald moment vluchtten de struikrovers het bos weer in zonder iets buit te hebben gemaakt.
  Op de terugweg naar ‘’Mama Ndjuka’’ vernam de ondernemer en de beveiligingsmedewerkers van enkele mensen, dat een man dood lag op de weg. De ondernemer herkende de dode man als een van de gewapende struikrovers, die op hem en zijn beveiligers geschoten hadden.
  De politie kreeg verder de informatie dat een andere gewonde vermoedelijk was uitgeweken naar de Franse kant voor medische hulp. De Surinaamse politie nam contact op met de Franse politie en de informatie bleek op waarheid te berusten. Die verdachte heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterarm. Verder bleek uit het onderzoek dat die verdachte ook door de Franse politie werd opgespoord voor zijn betrokkenheid bij twee roofovervallen op de grensrivier.
  Het ontzielde lichaam van Raoul, Lansoe alias Oela is na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.