Derde verdachte aangehouden in zaak social media draagt bij tot het oplossen van camera diefstal; 18-jarige en tussenpersoon heengezonden

De politie van Livorno heeft op vrijdag 8 juni de 31-jarige Lucien B. aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Lucien wordt ervan verdacht een fotocamera uit een auto die geparkeerd stond voor een supermarkt aan de Sir Winston Churchillweg te hebben gestolen. Onderzoek wees uit dat hij na zijn daad ene D. heeft benaderd met het verzoek een koper voor het toestel te zoeken. Deze tussenpersoon bracht hem naar de 18-jarige Latrell H. die het toestel vervolgens via social media ten verkoop aanbood.

De benadeelde had inmiddels aangifte van diefstal van zijn camera gedaan bij de politie. Toen vrienden van de aangever zagen dat een soort gelijk toestel te koop werd aangeboden op social media namen zij contact op met de verkoper en maakten een afspraak voor het bezichtigen en eventuele koop van het toestel.

De 18-jarige verkoper, Latrell H., die het toestel ten verkoop aanbood werd als verdacht aangemerkt en aangehouden. Hij verklaarde dat ene D. hem heeft gevraagd een koper te zoeken voor het toestel. Op zijn aanwijzing is D. opgespoord en in de vroege ochtend van vrijdag 8 juni aangehouden.

Aan de hand van zijn verklaring is Lucien later op diezelfde vrijdag aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Lucien in verzekering gesteld. De 18-jarige Latrell H. en de tussenpersoon D. zijn heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.