19 jarige verdachte die koppel aanviel ter zake vernieling en bedreiging aangehouden

De politie van het bureau Latour heeft op maandag 6 november 2023 de 19-jarige verdachte L.T. opgespoord en aangehouden.

De 18 jarige L.X. deed in de maand augustus 2023 aangifte tegen deze verdachte op het bovengenoemde politiebureau ter zake vernieling en bedreiging.
Naar zeggen van de aangeefster woont zij samen met enkele familieleden in een gebouw die onderverdeeld is in verschillende vertrekken. Samen met haar partner verblijft zij in één van de vertrekken, waarin de verdachte L.T. meermalen heeft ingebroken. Van de inbraken heeft ze eerder geen aangifte gedaan, maar haar vriend had de verdachte jongeman aangegeven zich niet in hun vertrek te begeven en hem weggestuurd. Op die bewuste dag in de maand augustus 2023 begaf de verdachte L.T. zich wederom naar het vertrek van de aangeefster, waarbij hij wederom door haar vriend werd weggestuurd. Dit viel niet in goede aarde bij de indringer, waardoor hij de man bedreigde te kappen en de woning in brand zou steken. Na de bedreigende uitlatingen verliet L.T. de plek, maar kwam kort daarna gewapend met een scherp voorwerp en steen in zijn hand terug. Hij trapte de voordeur van de woning open en liep regelrecht naar de slaapkamer alwaar de aangeefster op dat moment met haar twee kinderen (tweeling) en haar vriend op het bed zaten. De indringer gooide vervolgens de steen op haar vriend die daarbij aan zijn rechterhand werd geraakt. Met het scherp voorwerp maakte hij vervolgens een zwaaibeweging in de richting van haar vriend, en raakten de twee jongemannen in een gevecht, waardoor haar partner aan zijn hoofd werd geraakt. Familieleden kwamen ertussen en konden erger voorkomen. Na de daad sloeg de verdachte op de vlucht en gaf tijdens zijn vlucht aan niet klaar te zijn met het koppel. Uit vrees voor haar leven deed ze direct aangifte bij de politie.

Na intensief speurwerk is het de wetsdienaren gelukt de verdachte op 6 november 2023 aan te houden. De verdachte L.T. is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.