18-jarige aangehouden voor watervergiftiging

De politie van Richelieu heeft op maandag 29 augustus de 18-jarige Akeem M. aangehouden.

De wetsdienaren werden ingeschakeld nadat de bewoners van het pand ontdekt hadden dat het water in de durotank vergiftigd was. Akeem is als verdachte aangemerkt en aangehouden.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Akeem reeds twee jaren bij zijn pleegouders inwoont. De pleegvader betrapte hem eerder op de avond toen hij bezig was een tablet te vernielen. De pleegvader werd boos en gaf hem een pakslaag.

Hij begaf zich daarna in de garage ruimte voor het doen van de afwas. De pleegmoeder begaf zich naar de garage daar hij het licht niet had aangemaakt. Dit gedrag bevreemde de pleegmoeder, aangezien er op dat moment een sterke geur waar te nemen was in de garage. De pleegvader ging op onderzoek uit en ontdekte dat in één van de durotanks waaruit de geur kwam een verdelgingsmiddel moet zijn gedaan. De pleegvader keek naar zijn voorraad verdelgingsmiddelen en ontdekte dat alle flessen leeg waren. Ook de kleur van het water waaruit de geur kwam was vreemd. De politie werd ingeschakeld.

Verder kwam naar voren dat Akeem twee jaar terug reeds buitensporig gedrag vertoonde. Hij werd voor dit strafbaar feit als verdachte aangemerkt en overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de voorgeleiding ontkende Akeem zich hieraan schuldig te hebben gemaakt. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.

Het onderzoek wordt door de politie van Richelieu voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.