15 maanden oude baby omgekomen na inhoud fles te hebben ingenomen

De 15 maanden oude Mariano Amesi is op zaterdag 4 januari in het ziekenhuis overleden na een vloeistof uit een fles te hebben ingenomen. Het slachtoffertje was voor medische hulp door familieleden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie van het bureau Munder startte ambtshalve een onderzoek, nadat de nabestaanden van het overleden kind op zaterdag 11 januari dit bureau binnen stapten. Zij deden het verzoek aan de politie om medewerking te verlenen tot het afstaan van het lijk ter begrafenis.

Een 15-jarige jongen is opgebracht voor verhoor. Hij verklaarde dat hij de fles inhoudende gramaxone op 3 januari heeft meegenomen van zijn werkplek met de bedoeling het gras op het erf te spuiten. Echter kon hij op de bewuste dag vanwege de regen niet spuiten en vergat hij de fles met het verdelgingsmiddel op het erf. De volgende dag raapte Mariano deze fles op met als gevolg dat hij de inhoud heeft ingenomen.

Het lijk van de jongen is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het dossier in deze zaak is opgemaakt en verstuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.