12-jarige meerijder overleden bij verkeersongeval; verkeersbarometer naar 74

De 12-jarige meerijder Cherety Kersthout is in de avond van woensdag 26 december bij een verkeersongeval aan de Krakaweg overleden.

De verkeersunit van regio Midden kreeg vanuit de Commandcenter de melding dat een personenauto dat over voornoemde weg reed, over de kop is geslagen en in de langs de weg lopende trens is beland. Verder is doorgespeeld dat er sprake moet zijn van een dode en twee slachtoffers.

Bij aankomst op de plek werden de 47-jarige bestuurder Regillio R. en de twee meerijders aangetroffen. Cherety die op de achter zitting zat, vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Per ontboden ambulance werden de bestuurder en de andere meerijder afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beiden zijn ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen.

Regillio bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Onderzoek wees uit dat de bestuurder met zijn twee nichtjes over de Krakaweg reed, komende vanuit de Afobakkaweg en gaande richting de Kennedyweg. Ter hoogte van Cabendadorp week Regillio bij het beschrijven van een rechtse bocht uit voor een plas water en moet daarbij de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. De auto kwam tegen de steunkabel van een elektrische mast aan, sloeg over de kop en belandde in de langs de weg lopende trens. Cherety moet hierdoor uit het voertuig zijn geslingerd en het leven hebben gelaten. De bestuurder en zijn andere nichtje zijn door omstanders uit het voertuig gehaald.

Het ontzielde lichaam van Cherety is voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van Cherety staat de verkeersbarometer landelijk op 74.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.