12 jarige jongen verdronken in kanaal; lijk boven water gehaald

De 12 jarige Radjiev Booboo is op zaterdag 31 oktober verdronken in een kanaal te Rahemalprojekt.

De politie van Latour kreeg op zaterdag 31 oktober via de Centrale Meldkamer het bericht dat een jongen in een kanaal aan de Harisinghweg te Rahemalproject is verdronken. Daar het geval zich in het ressort Nieuwe Grond heeft voorgedaan werd de politie van de Nieuwe Grond ingeschakeld. Ter plaatse is op aanwijzing van bewoners en familieleden aangegeven waar de jongen is komen te verdrinken.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat 5 jeugdigen een buurtbewoner tussen 11.00 uur en 12.00 op voormelde dag waren gaan helpen om een perceel schoon te maken. Toen zij klaar waren besloot het vijftal om een duik te gaan nemen in het kanaal. Op een bepaald moment wilden ze het kanaal oversteken. Toen ze in het midden waren, verdween Radjiev plotseling in de diepte. De overige probeerden hem te redden, zonder het gewenste resultaat. De jongens werden bang en verlieten de plek zonder wat aan de ouders van het slachtoffer te zeggen.

Toen de ouders Radjiev omstreeks 22.00 uur niet thuis zagen komen, ging de moeder op onderzoek uit. Zij kwam kort daarna erachter dat haar zoon moet zijn verdronken en schakelde de politie in. De brandweer werd ook ingeschakeld. Een zoekactie leverde niets op.

Daar het gebied pikdonker is, besloten de politie en de brandweer om op zondagmorgen 1 november hun zoekactie voort te zetten. Om 11.00 uur werd het lijk van de 12-jarige van onder de bodem van het kanaal boven water gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast door verdrinking.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden. De politie van de Nieuwe Grond is belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.