12-jarige jongen loopt brandwonden op door ontploffing seinpistool

Een 12-jarige jongen heeft op dinsdag 30 augustus brandwonden opgelopen. De politie van Leiding kreeg via de Centrale Meldkamer de melding dat een mobiele telefoon was ontploft in het gezicht van de jongen.

Ter plaatse aangekomen merkte de wetsdienaren op dat er niets met de mobiele telefoon aan de hand was. Een verdere onderzoek leidde naar een seinpistool. Dit apparaat is tot ontploffing gebracht. Vermoedelijk speelde de jongen ermee. Een seinpistool wordt door jagers en vissers gebruikt om noodsignalen uit te sturen als zij in problemen verkeren.  

Een mand met kleren die in de kamer was geplaatst, vatte vlam. Vanwege de aangebrande kleren was de kamer berookt. De familie greep in en kon erger voorkomen. De grootmoeder van het slachtoffer verklaarde aan de politie dat haar partner visser was en dat het seinpistool aan hem toebehoort. 

Per ontboden ambulance is de jongen voor medische hulp naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis afgevoerd.

Politie Leiding onderzoekt deze zaak verder. 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.